Árgarancia, gyors, kényelmes foglalás

a wellness szálláshelyektől!

Gyorskereső

  • Ft-tól
  • Ft-ig
Keresés

Legfrissebb hírek

További híreink

Foglaljon telefonon!
+36 70 43 36 183
Gyorsan, egyszerűen!
Visszahívjuk!
Adja meg telefonszámát:

Küldés

Termálfürdő, Gyógyfürdő

A Magyarország gyógyvizeinek azokat a magyarországi ásványvizeket nevezzük, amelyek fizikai tulajdonságai, vagy kémiai összetétele miatt gyógyító hatásúak, és számukra rendelet alapján az ásványvíz, vagy gyógyvíz megnevezést engedélyezték.

 

A gyógyvizeket hőmérsékletük alapján, 30 °C alatt hideg, az ezt meghaladókat meleg víznek (hévíznek vagy termálvíznek) nevezzük. A mélyfúrású kutak vizét csak akkor nevezzük termál- vagy hévíznek, ha hőmérséklete meghaladja a 30 °C-ot.


Az országban mintegy 150 meleg vizes gyógyfürdő, köztük 36 speciális – többek között radioaktív, kénes-savas, sós-brómos-karbonátos, jódos vizet tartalmazó – fürdő található. Európa egyetlen barlangfürdője Északkelet-Magyarországon a tapolcai, a Balaton közeli Hévíz pedig Európa legismertebb meleg (33 °C) gyógyvizű tava.


A legtöbb wellness hotel  gyógy és termálvizek közelében létesült.
A wellness-szallas.hu is több olyan wellness hotel kerül felsorakoztatásra, akik rekreációs és prevenciós célt szolgáló fürdőhely közelében létesültek.


A NaturMed Carbona wellness hotel Hévízen található, ahol a Magyarország természetes Termál tavát találhatjuk. A víz lágy, selymes simogatása és a lebegés érzése, a ringatózó lótuszok, a víz gyógyító illata, a fák zöldellő lombkoronája nyugtatja az idegrendszert, s együttesen a gyógyulás pszichikai elemét jelentik. A hévízi gyógytó nemcsak a fürdőzés élményét adja, hanem a tradicionális gyógykúrák és az egészségmegőrző wellness kúrák alapját jelenti.


A wellness-szallas.hu zalakarosi wellness hotel a Hotel Karos Spa. Ez a wellness szálloda önmagában is rengeteg változatos élményt kínál, viszont aki kimozdulna a wellness hotel által nyújtott lehetőségek közül az mindenképp látgasson el a zalakarosi Gránit Gyógyfürdőbe. A Gyógyulni vágyók igényeit első sorban a fedett részen található medencék és szolgáltatások elégítik ki. Az év minden napján 3 medencével: 2 gyógyvizes ülőfürdővel és 1 termálvizes medencével folyamatosan üzemel. Utóbbi a naponta többször megtartott víz alatti gyógytornák helyszíne is.


Önálló egységként, saját pihenő hellyel üzemel az itt található szaunablokk (2 szauna, 1 gőzkabin, hidegvizes merülőmedence), mely a nyugalom oázisa a fürdőben. A szauna blokk külön térítés ellenében vehető igénybe.


A fedett fürdő medencéi körül elhelyezett pihenőágyakon relaxálhatnak vendégeink és átérezhetik a gyógyulás örömét.
A fedett fürdő alap belépőjeggyel vehető igénybe. Az év minden napján folyamatosan üzemelő fürdőépületben találhatók a különböző vízhőmérsékletű gyógyvizes ülőmedencék és egy fedett termálvizes medence.


Az épületben található a széleskörű szolgáltatást nyújtó gyógyászati részleg, amelyen belül az úgynevezett vizes kezelések a földszinten, a száraz kezelések az első emeleten találhatók.
A méltán híres dunántúli fürdőhely a Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrum. A wellness-szallas.hu oldal ehhez a fürdőhöz közel is tud ajánlani szállodát a wellness hotel kínálatából. A Hotel Piroska Bük figyelmet fordít az vendégei igényeinek kielégítésére, így folyamatos transzfer járatokat biztosít a wellness szálloda és a Fürdő egység között.


A Bükfürdői fürdő gyógyvizek - magas ásványi anyag tartalmuk miatt - klinikai vizsgálatok után gyógyászati célokat szolgálnak.
Az egyedi összetételű - alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú - gyógyvíz nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, így egyedülállóan kedvező hatást fejt ki a szervezetre. A nátrium-klorid gyulladáscsökkentő hatású, a kálcium, fluor a csont anyagecseréjérében játszik fontos szerepet, a magnézium az izomműködésre hat pozitívan, a szén-dioxid pedig a keringést javítja.


Kiválóan alkalmas szinte valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére, hatékonyan alkalmazható: meszesedés (spondylosis), porckopás (arthrosis), csontritkulás (osteoporosis), discopathia, lumbágó, Bechterew-kór, krónikus izületi gyulladás, köszvény, lágyrész reumatizmus,  ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció, baleseti utókezelés, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások, krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, emésztési zavarok esetén.


Emellett a gyógyvíz ivókúra formájában is alkalmazható krónikus gyomorhurut, a fekélybetegség és emésztési zavarok gyógyításánál, az osteoporosis megelőzésére, kezelésére.
Egerben három wellness-szallas.hu által ajánlott wellness hotel szolgáltatásait is élvezheti az, aki az Egri Gyógyfürdőt tűzi ki úti célnak. A Hotel Eger & Park színes wellness kínálattal egészíti ki a gyógyulás, és pihenés élményét, de a másik két wellness hotel, a Hotel Korona, és Hotel Ködön is remek wellness élményeket tartogat.


Az Egri fürdő a belvárostól néhány percre található fedett-nyitott vízi élménysziget 7 medencével, sportpályákkal és a Török Fürdőbe közvetlen átjárási lehetőséggel rendelkezik.
A sport kedvelői számára versenymedence biztosítja a testmozgáshoz szükséges teret, az idősebbeket és gyógyulni vágyókat pedig a 28 C fokos, enyhén radonos gyógyvízzel töltött nagy medence és a 37 C fokos kénes termál medence várja.


A kicsik számára a nagy „vízi csaták" helyszínéül szolgáló vízi váras medence kínál feledhetetlen élményeket. A fiatalabb felnőttek a kétkupolás fedett-nyitott élménymedence 14 féle szórakoztató, vízi rekreációs eleme által kapcsolódhatnak ki.


A hajdúszoboszlói Hotel Atlantis igazán színvonalas wellness hotel, amit bátran ajánl a wellness-szallas.hu is. Hajdúszoboszló méltán érdemelte ki a fürdőváros nevet, hiszen nem csupán gyógyvizéről és hatalmas élményekkel teli strandjáról híres, hanem a pár évvel ez előtt nyílt aquacentrumjáról is. A hajdúszoboszlói gyógyfürdő vizének analízise alapján megállapítást nyert, hogy a mélyfúrásból jódos, brómos, konyhasós, hidrogénkarbonátos termálvíz tört fel. A vizsgálatok kimutatták, hogy a víz tartalmaz bitument és ehhez kötődő ösztrogént, továbbá még különböző nyomelemeket: titán, vanádium, réz, cink, ezüst, stroncium, bárium és ólom formájában. Ez a víz elsősorban ízületi és izom fájdalmak, és nőgyógyászati panaszok esetén jelenthet enyhülést a betegek számára. A modern kétszintes épületben a gyógyászati kapacitás a duplájára nőtt. Négy új nyitott medence épült, melyekben a különböző attrakciók segítségével még inkább felüdülhet a fürdőző. E nyitott medencéket körülölelik a tágas közlekedő folyosók. A termálfürdő csarnokában három fedett 32, 36,38 C hőfokú gyógyvizes medence található.


A Liget Wellness Hotel Szarvas is Gyógyfürdő közelében kapott helyet. A fürdő területén hat fedett medencét vehetnek igénybe a fürdővendégek.
A négy tisztított vizű, feszített illetve süllyesztett víztükrű medence sport, rekreáció és szabadidős tevékenységek végzésére egyaránt alkalmas.


A wellness hotel kínálat tovább bővül a wellness-szallas.hu oldalán, ahol akciós wellness csomagok is találhatók. A Gyógy- és Termálfürdők által nyújtott enyhülést, és betegségmegelőzést fokozhatjuk a wellness hotel szolgáltatásaiban szereplő kezelésekkel is.