Árgarancia, gyors, kényelmes foglalás

a wellness szálláshelyektől!

Gyorskereső

  • Ft-tól
  • Ft-ig
Keresés

Legfrissebb hírek

További híreink

Foglaljon telefonon!
+36 70 43 36 183
Gyorsan, egyszerűen!
Visszahívjuk!
Adja meg telefonszámát:

Küldés

A finn szauna

 

A wellness hétvégék egyik rendkívül kellemes időtöltése a Finnországból származó finn szauna. Miért kedvelik sokan ezt a wellness kereteiben is kedvelt szauna típust? Finnországban a szauna több, mint 2000 éves múltra tekint vissza és mind a mai napig a finn kultúra szerves része. A szauna fejlődése az eredeti földszaunától egészen napjaink kabinszaunájáig felépítésében számos változást eredményezett, a szauna működésének alapelve azonban a mai napig változatlan maradt. A finn szauna, amely egyesíti a római hőlégfürdő és a török gőzfürdő elemeit, hűen elkíséri a finneket, bárhol is járnak a világban. Finnországban két milliónál több szauna léte ezt jól bizonyítja és igazolja annak északi rokonainknál betöltött rendkívüli szerepét.

A hagyományos finn szauna használatakor a felforrósodott levegő melegíti fel a testünket. A levegő először a bőrünket melegíti fel, majd fokozatosan hatol egyre mélyebbre testünkben a forróság.

A finn szauna – wellness hétvégék kedvelt időtöltése - főbb jellemzői:
 
Magas hőmérséklet 80 Celsius fok alacsony páratartalommal 10%. A szauna használata előtt ajánlatos lezuhanyozni, majd 5-20 perc szaunázás után újból és újból megismételni.
A szaunázás a középkor óta a legtermészetesebb és egyben leghatásosabb lehetőségek közé tartozik, hogy kikapcsolódjunk és elfelejtsük a mindennapos stresszt valamint hogy új erőt gyűjtsünk. Ezért kétségtelen, hogy a szaunát akár a pihenés oázisának is nevezhetjük, mivel pozitív hatással van vitalitásunkra és egészségünkre egyaránt és a wellness hétvégéknek pont ez a küldetésük.

A szauna megfelelő használata segít abban, hogy ne csak további éveket nyerjünk, hanem hogy ezekben az években egészségesek is maradjunk. A wellness tevékenységek álltal . így a finn szauna segítségével is - számos betegség előzhető meg, valamint előnyösen befolyásolható. A szaunahőnek gyógyító ereje van és egészségünk számára nagy jelentőséggel bír. Ezt a gyógyító hatást wellness hétvégék keretében is minden esetben ki kell használni.

Különösen ajánlott a szaunázás, ha:

▪    reumatikus jellegű betegségekben;
▪    izmok- és izületek megbetegedésekben szenvedőknek;
▪    gerinctáji fájdalmakkal (hát- és derékfájás, nyakmerevedés;
▪    ízületi elváltozásokkal;
▪    csípő- és térdizületi panaszokkal;
▪    izommerevséggel;
▪    megfázásos és allergiás megbetegedésekkel, náthával;
▪    melléküreg- és egyéb gyulladások, légúti megbetegedésekkel;
▪    asztmával;
▪    krónikus hörghuruttal;
▪    depresszióval;
▪    izomlázzal küzdők számára.

 
Miért érdemes szaunázni?

A szaunázás során fokozódik a szervezetünk salakmentesítése (azaz az izzadás), valamint csökken a túlzott savasodás, tehát rendkívül jól méregtelenít! Oka: testünk felmelegedése során fokozódik a vérellátásunk, az anyagcsere és a kiválasztási folyamataink pedig meggyorsulnak.

A szervezet salakmentesítésével csökkennek például a mozgásszervek, izmok, ínszalagok, kötőszövetek, izületek fájdalmas elváltozásai, az életkor növekedésével gyakoribbá váló krónikus megbetegedések, amelyek okozati összefüggésben állnak a szervezet elsavasodásával. Aktivizálódik testünk immunrendszere, megnövekednek a védekező és öngyógyító erőink. Oka: a test melegedése mozgósítja a fehér vértesteket, védekező anyagainkat és mechanizmusainkat. A szaunázók sokkal ritkábban kapnak el például légúti fertőzéseket.

A szaunázás jótékony hatást gyakorol a szív- és a keringési rendszerre, ugyanis felgyorsítja a vérkeringést. Vigyázzunk azonban, a visszér-problémákkal szenvedők esetében ugyanis a túlzott meleg káros hatású lehet, az erek kitágulnak, s így fokozódnak a visszérbetegség panaszai.

Szépségünkre, bőrünkre, testünkre pozitív hatást gyakorol, ugyanis javítja a bőr vérellátását, megszabadítja a bőrt a szennyeződésektől, az elhalt hámsejtektől, ezáltal az "megfiatalodik". Lágyabb, puhább, bársonyosabb, rugalmasabb lesz.

A szauna a leghatékonyabb fogyasztóeszköz

Kiváló stresszoldó. A meleg hatására bemelegednek és ellazulnak az izmok, izületek, megnyugszik az idegrendszerünk. Nem hiába figyelhető meg az a tendencia, hogy egyre több nagyobb vállalat, magánkézben levő cég építtet szaunát a dolgozói számára.

A legjobb és legtermészetesebb orvosság álmatlanság ellen. Fellazítja a leragadt izomkötegeket. A szauna rendkívül hatékony lehet az ülőmunkát végzőknél oly gyakori izomgörcsök, izomcsomók feloldására. (úszással, és egy rövid masszázzsal párosítva a siker garantált). A szaunázás az izomláz enyhítésében verhetetlen.

Az alábbi listában megtekintheti azon partner wellness hotelek listáját, ahol finn szaunával állnak az Ön rendelkezésére:

Wellness-Szallas.hu